
Aicinām uz radošo darbnīcu “Sniegtrauki 17. gadsimta anatomu garā”!
“Sniegtrauks” ir caurspīdīgs stikla dekors, līdzīgs sniegbumbai: nelielā trauciņā atrodas kāds sižets vai figūriņa, bet šķidrumā lēni virpuļo “sniega” pārslas. Sakratot trauku, tās krīt lejup, radot snigšanas iespaidu. Bet vai šādu ziemīgu dekoru var apvienot ar anatomiju? Anatomijas muzejs saka - jā!
Darbnīcu iedvesmojis 17. gadsimta holandiešu anatoms Frederiks Ruišs (Frederik Ruysch, 1638–1731), kura neparastie preparāti apvienoja zinātni ar barokālu greznumu. Viņa darbos anatomiskie objekti tika papildināti ar gliemežvākiem, kaltētiem augiem, mežģīnēm, lentītēm un smalkiem ornamentiem, pārvēršot tos īstos mākslas darbos.
Iedvesmojoties no šīs estētikas, darbnīcas laikā veidosim mazas, anatomiskas noskaņas ainiņas, izmantojot dažādus dekorus un rotājumus. Kad kompozīcijas būs gatavas, tās pārvērtīsim pašdarinātos sniegtraukos!
Sākums: 13. decembris, 13.00
Darbnīcas ilgums: ~ 2 stundas. Tajā iekļauta ~30 minūšu pauze līmes žūšanai – šajā laikā būs iespēja apskatīt muzeja ekspozīciju.
Dalībnieku vecums: no 16 gadiem.
Cena: 15 EUR.
Darbnīcu vada: Baiba Rībere
Atrašanās vieta kartē
Tā kā Rīgas Stradiņa universitāte ir publiska iestāde, pasākuma laikā jūs varat tikt fotografēts un/ vai filmēts. Fotogrāfijas un video var tikt publicēts universitātes mājaslapā, sociālajos medijos u. tml. Vairāk par savām tiesībām un iespēju iebilst pret šādu datu apstrādi varat uzzināt RSU Privātuma politikā. Ja iebilstat pret personas datu apstrādi, lūdzam par to informēt, rakstot uz rsu
rsu[pnkts]lv (rsu[at]rsu[dot]lv).
As Rīga Stradiņš University (RSU) is a public institution you could be photographed and/or filmed during the event. Your personal data might be used to further the interests of RSU, e.g. for marketing or communication activities (incl. social media coverage). Read more about your rights see the RSU Privacy Policy. Should you have any objections to your personal data being processed please inform us via e-mail at rsu
rsu[pnkts]lv (rsu[at]rsu[dot]lv).



